top of page

ЯК ОРГАНІЗАТОРИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ КОМАНДИ "ГЕТЬМАН" ДОВЕЛИ ВОЛІВАЛЬНИКІВ ДО ВИГУКІВ "ГАНЬБ


ПОЧНЕМО ЦЕЙ ЦИРК З ТЕКСТОВОЇ ТРАНСЛЯЦІЇ ЯКУ РОБИЛА ГАЗЕТА "Є" НА СВОМУ САЙТІ - http://ye.ua/news/news_21506.html якщо продивитись ще не почався матч як організатори наповну сконфузились.

"В рамках 1/16 фіналу Кубка України з футболу серед аматорів хмельницька команда грає з діючим чемпіоном країни серед любителів.

Склад команд:

"Гетьман": 1 Любарець Вадим, 14 Семенчук Віталій, 2 Хміль Владислав, 15 Фордзюн Олександр, 7 Луговий Андрій, 10 Глущак Ярослав, 11 Балицький Андрій, 8 Сосновський Дмитро, 9 Колесников Олексій, 5 Шляховий Костянтин, 3 Шляховий Анатолій,

Тренер: Касіч Олексій

"Рух": 22 Шевчук Юрій, 20 Молоков Іван, 4 Бойко Роман, 15 Дмитрук Віталій, 6 Вільчинський Богдан, 5 Гурський Андрій, 88 Алієв Олександр, 7 Костик Богдан, 14 Панасюк Олег, 11 Фурта Юрій, 18 Омельченко Олексій

Тренер: Гданський Роман

Запасні: 1 Дяченко Олександр, 3 Романюк Віталій, 9 Макар Володимир, 12 Іванов Роман, 10 Кікоть Андрій, 21 Манорик Роман

3' Ще здається, ніколи, в історії хмельницького футболу такого не було, щоб через незрозумілу поведінку "Гетьмана" офіційний домашній матч не відбувся. Але, дякувати гостям, вони погодилися провести гру.

1' Гра розпочалася. Обслуговує гру один із тренерів команди "Рух".

0' Команди нарешті виходять на поле! Тренер команди із Винників Роман Гданський розповів журналісту газети "Є", що оскільки команда-господарів не виконала своїх зобов'язань перед суддями, то на полі відбудеться товариський матч.

"Люди зібралися, ми приїхали з іншої області, не можемо ж просто розвернутися і поїхати!" - каже Роман Гданський.

0' Минуло вже 15 хвилин як мав би розпочатися матч. Гравці "Руху" присіли на лаву запасних, а гравці "Гетьмана" пішли в роздягальню. Чи буде матч - невідомо. На трибунах орієнтовно три сотні глядачів теж очікують побачити на полі футболістів.

0' Команди вже мали б грати хвилин 10. Але спочатку чекали на вихід на поле футболістів Гетьмана, а тепер чекають на арбітрів. Стадіоном точаться розмови, що арбітри не хочуть виходити на поле, бо команда-господар не покрила їм витрати за проїзд, харчування та добові, які передбаченні регламентом змагань.

0' Поки команда господарів затримується вболівальники фотографуються з Олександром Алієвим.

0' Незрозуміла затримка на полі. Гості вже чекають на вихід команди господарів, а вона ще в роздягальні. З Винників підтримати свою команду приїхало з десяток вболівальників. До речі, а матч виявляється безкоштовний. Приблизно за годину до початку матчу організатори вирішили зробити його безкоштовним, хоча раніше анонсували, що вхіб коштуватиме 30 гривень. "

А ТЕПЕР РОЗГЛЯНЕМО ЩО ПРО ЦЕ НАПИСАЛА ГАЗЕТА "ВСІМ" НА ЇХНЬОМУ САЙТІ

"Хмельничанам замість платного футбольного шоу показали безкоштовний цирк

Футбольний матч між хмельницьким «Гетьманом» та винниківським «Рухом» обговорюватимуть ще довго. І згадуватимуть не про саму гру, а про організаторські «здібності» місцевих функціонерів. Цікаво, а на що вони надіялися?Матч-відповіть 1/16 фіналу кубку України з футболу серед аматорів вболівальники очікували з нетерпінням. Хотіли вони побачити як саму гру, так і зірок, які виступають за команду з Львівщини. З двох екс-динамівців приїхав лише Олександр Алієв. Але…Перший сюрприз від організаторів: платний вхід за годину до матчу став безкоштовним. Якби це було б відомо раніше, то на стадіон завітало б більше 300 людей. Приблизно стільки хмельничан відвідали сьогодні «Поділля».

На цьому представники господарів вирішили не зупинятися. Як виявилося, у них не були підготовлені усі необхідні документи. Судді не могли перевірити ні склад команди, ні паспорти чи інші заявкові посвідчення самих гравців. Через це представники футбольної феміди і затримувалися у роздягальні.

Не виходили вони на поле ще й через те, що з ними не розрахувалися за роботу та не покрили витрати на харчування та дорогу, що прописано у регламенті змагань. Після тривалих перемовин і пошуків горе-функціонери все таки віднайшли необхідну суму. Та віддавали гроші уже тоді, коли було вирішено, що офіційної гри не буде. Причина – відсутність тих же документів. Та й навіть якби їх представили, то вони б засвідчили, що майже половину футболістів господарів не були заявленими і прийшли лише для того, щоб команда нарахувала 11 гравців.

Представники домовились провести товариський матч. Зіграли два тайми по 25 хвилин. Гості закономірно перемогли нашвидкуруч зібрану команду із рахунком 4:1. Перший гол забив Олександр Алієв. По разу відзначилися Омельченко Олексій, Кікоть Андрій та Костик Богдан. У складі господарів відзначився Олексій Колесников.

Під час гри та після фінального свистка тренера «Руху», що обслуговував матч в якості арбітра, вболівальники часто негативно кричали в сторону господарів. «Ганьба», «стидоба», «що це за цирк?», «зійдіть з поля і не осоромлюйтесь»… Самих гравців вболівальники не чіпали. Усі звинувачення і заклики лунали на адрес організаторів, слід яких досить швидко простиг. Такого «футбольного шоу» в Хмельницькому ще не було. Та й навряд чи вдасться комусь таке повторити. Для політичних сил та підприємців, за підтримки яких це відбулося – це скоріш антиреклама. "

І на останок все ж таки на сайті Спортлідера зявилась інформація про цей матч за матеріалами газети ВСІМ, з статті де все детально описанно чого і як так трапилось приводим цю статтю

"Футбольний матч між хмельницьким «Гетьманом» та «Рухом» із Винників згадуватимуть ще довго. І згадуватимуть не про саму гру, а про «організаторські» здібності горе-очільників «гетьманів»

Середа, 19-е серпня, стане, мабуть, одним з найганебніших днів у історії подільського футболу. В цей день новостворена команда «Гетьман», яка вирішила спробувати свої сили у розіграші Кубку України серед аматорів, повинна була на власному полі зіграти проти діючого чемпіона України серед аматорських колективів, «Руха» із містечка Винники, що на Львівщині. Хоч і «рухівці» впевнено виграли на власному полі із рахунком 4:0, місцеві вболівальники даний матч очікували із величезним нетерпінням, адже в складі галичан виступають зірки українського футболу, Максим Шацьких та Олександр Алієв.

Але про все по порядку. За декілька днів до цього «дійства», «функціонери» команди «Гетьман» звернулися за допомогою до перших осіб області з проханням допомогти організувати матч. Отримавши «добро», відразу закипіла робота, яку розпочали проводити відповідні підрозділи футзального клубу «Спортлідера+», які за проханням «гетьманів» погодилися стати партнерами – почали друкуватися передматчеві афіші, розпочалася розгорнута рекламна кампанія з метою залучити якомога більше людей на стадіон. «Гетьман» спочатку висловив благу ідею – зробити вхід на матч платним. «Ціна питання» – 30 гривень за квиток, але були знижки для людей похилого віку – 15 гривень, а ось для дітей вхід на матч був безкоштовним. Виручені кошти повинні були спрямуватися на допомогу дітям-біженцям та постраждалим внаслідок подій на сході України.

Але все кардинально змінилося в день матчу. Чесно кажучи, такого «цирку» ваш покірний слуга не бачив ще ніколи. Розпочалося все з того, що за годину до початку матчу з’ясувалося, що не оплачена аренда стадіону «Поділля», де б мав і відбуватися поєдинок. «Керівництво» «Гетьмана», озброївшись відеокамерою пішло до директора стадіону, апелюючи тим, що мовляв «добро» на проведення гри, мовляв, дали безпосередньо найвищі особи області та міста, але очільник центральної міської арени непохитно стояв на своєму. Питання проведення матчу повисло у повітрі, а ось Олексій Михайлович Касіч, головний тренер «Гетьману», так би мовити, з «барського плеча», зробив вхід на стадіон безкоштовним! Цікаво, б де лише мали грати «Гетьман» та «Рух», але сторони після довгих перемовин такі дійшли консенсусу.

Але і цього «керівництву» виявилося замало. Ось і під’їхав автобус «Руха», звідки у красивій екіпіровці вийшли гравці, тренерський штаб та персонал клубу, а ось гравців славнозвісного «Гетьману» як кіт наплакав – лише шість чоловік! Ніколи не забуду, як Олександр Алієв, прогулюючись навколо зеленого газону, який в день матчу був просто у відмінному стані, підійшов до хмельничан і запитав накшталт «А где же команда?». Всього ж «дійові особи», а саме «начальник команди», Ігор Володимирович Яворський, «заслужений діяч» ФСТ «Україна» та «головний тренер», Олексій Михайлович Касіч, «назбирали» лише дев’ять (!) гравців при бюджеті у 70 000 грн. (чутки подейкують, що на функціонування команди кошти виділила особисто Ірина Мерлені)! «Заповнювати» кадрову нішу взялися за рахунок вболівальників, і ось тоді настав зірковий час Ігоря Брильова, який у своєму прихильному футбольному віці отримав шанс вийти на поле проти самого Алієва!

А «цирк» лише продовжувався. Як виявилося у керівництва «Гетьмана» не були підготовлені усі необхідні документи. Судді не могли перевірити ні склад команди, ні паспорти чи інші заявкові посвідчення самих гравців. Через це представники футбольної феміди і затримувалися у роздягальні.

Не виходили вони на поле ще й через те, що з ними не розрахувалися за роботу та не покрили витрати на харчування та дорогу, що прописано у регламенті змагань. Після тривалих перемовин і пошуків горе-функціонери все таки віднайшли необхідну суму. Та віддавали гроші уже тоді, коли було вирішено, що офіційної гри не буде. Причина – відсутність тих же документів. Та й навіть якби їх представили, то вони б засвідчили, що майже половину футболістів господарів не були заявленими і прийшли лише для того, щоб команда нарахувала 11 гравців. Вболівальники тим часом фотографувалися з Олександром Алієвим, але обурення на стадіоні наростало з кожною секундою: «де обіцяне свято?».

Як наслідок, згідно регламенту «Гетьману» було зараховано технічну поразку (як це ж можна програти, навіть не виходячи на футбольне поле? Ганьба! – прим. автора), а Роман Гданський вмовив своїх гравців провести бодай товариський спаринг із нашвидкоруч буквально «зліпленою» командою. Але на цьому все не завершилося – обслуговував матч в якості арбітра… головний тренер «Руха»! Сміх та й годі, чесне слово.

Зіграли два тайми по 25 хвилин. Гості закономірно перемогли нашвидкуруч зібрану команду із рахунком 4:1. Перший гол забив Олександр Алієв. По разу відзначилися Омельченко Олексій, Кікоть Андрій та Костик Богдан. У складі господарів відзначився Олексій Колесников.

Під час гри та після фінального свистка тренера «Руху», що обслуговував матч в якості арбітра, вболівальники часто негативно кричали в сторону господарів. «Ганьба», «стидоба», «що це за цирк?», «зійдіть з поля і не осоромлюйтесь»… Самих гравців вболівальники не чіпали. Усі звинувачення і заклики лунали на адрес організаторів, слід яких досить швидко простиг. Але, як говориться народ повинен знати своїх «героїв», і ось Вам їх «полный список»: «начальник команди», Ігор Володимирович Яворський та горе-«тренер-функціонер», Олексій Михайлович Касіч. Саме вони своїми «діями» (чи скоріше бездіяльністю – прим. автора), вбили розвиток хмельницького футболу на пару років вперед, влаштувавши у власних інтересах на центральній футбольній арені міста справжнє «шоу», яке спаплюжило «футбольну» репутацію міста по всій Україні та й поставило в неприємне положення перших осіб міста та й області! Та ще й на очах президента ПФЛ, Мілетія Бальчоса, який особисто прибув у Хмельницький на даний матч!

bottom of page