top of page

Pro Chempionat Khmelnutskogo z futzaly

Нові рішення за чемпіонат Хмельницького з футзалу.

Вчора пройшло чергове зібрання представників Чемпіонату Хмельницького з футзалу (оранізоване Управлінням молоді та спорту та міською федерацією футболу , який має розпочатись в листопаді. На жаль на зібрання прийшла невелика кількість представників команд, а тому приймати якісь вирішальні рішення було недоцільно. Тому більшісттю присутніх були обговорені переферійні рішення та сформульовані головні питання, які будуть розлянуті на наступному зібранні ,яке пройде 13-го жовтня о 19:00

Були прийняті рішення:

1. Проводити матчі на 2- х майданчиках : ХНУ та ДЮСШ №1, при потребі залучили 3-й зал - ДЮСШ №3, (від залу "Конфермат" більшість представників забажала відмовитися, ссилаючись на жорстке покриття, погане освітлення ввечері)

2. Приблизний формат. Наразі попередню згоду дали 14 команд,- якщо кількість команд до початку чемпіонату не збільшиться , то чемпіонат пройде однією групою, в одне коло, + кубок. Якщо ж команд буде більше ( а скоріш за все так і буде) команди будуть ділити сліпим жеребом у групи, де вони зіграють перше коло, а на друге коло сформують нові групи (де найсильніші команди з

першого кола опиняться в одній групі,а середні та слабші будуть грати між собою в аналогічних групах).

3. Фінансова складова була дещо підкоректована. Було вирішено що в залі ДЮСШ № 1(та якщо він буде використовуватись, в залі ДЮСШ №3) одного судді буде достатньо, що значно зменшить оплату за матч . Таким чином, ті хто будуть грати на ДЮСШ №1 платитимуть 170 грн. за гру. (у вартість входитиме 50 грн - суддівство, 95 - за оренду залу, 25 за відеозйомку матчу.

Ці та інші питання будуть остаточно вирішуватись на зібранні, які пройдуть в Управлінні Молоді та спорту (Провулок Пушкіна 5) у вівторок 13 жовтня о 19:00.

Тому просимо всіх, хто бажає виступати в поновленому чемпіонаті Хмельницького з футзалу у сезоні 2015- 2016 в обов'язковому порядку прийти на зібрання.

Також хочеться відповісти на заяву, зроблену дирекцією Преміум-ліги (чемпіонат, який буде проходити паралельно нашому).

По - перше, всі іхні натяки на договір , що ніби тільки вони мають право проводити футзальні турніри, а ті що організовує не їхня Асоціація є "фейковими" виявилась спробою дискредитації та усунення конкурентів, для того щоб мати монополію на проведення турнірів по футзалу в місті. Звісно, вони можуть заявляти, що вони "завзято боряться за цілісність, розвиток та перспективу футзалу на подільській землі", проте, як правило, монополія призводить до корупції , незважання на думок інших , та іншого роду спекуляцій та маніпуляцій. І навпаки коли є конкуренція тоді є прогрес, боротьба бути кращим , завдяки цьому турніри з футзалу та й футбол загалом у нашому місті стануть тільки кращими. В цьому ж чемпіонаті ми враховуємо думку кожного та вирішуємо питання більшістю голосів,- що відсутнє в Преміум лізі. 2.Також вони заявили, що в них у 5-у дивізіоні ціна за матч майже не відрізняється від ціни в нашому - 256грн. проти 250 грн нашої. Однак, у нашому враховувалось сплата за 2-х суддів, відеозйомка матчу, та проведення ігор в залі ХНУ ; тим часом ігри 5-го дивізіону будуть проходити, скоріш за все, в залі Конфермат, невідомо чи буде постійна відеозйомка(якщо згадати минулорічний чемпіонат у 4-у дивізіоні матчі знімались виборочно),та оплата за 1 суддю. Тепер цікаво що вони скажуть на ціну 170- грн. за матч?

Також хочеться зазначити, що майбутній чемпіонат лише формується, та майже з нуля, тому є зрозумілим, що можуть виникати деякі недоліки, які будуть вирішуватись спільними зусиллями . Ми пропонуємо звернути на це увагу представників команд. Не ведіться на провокації та думайте власним розумом. Давайте разом формувати наш чемпіонат !

Стаття буде доповненна пізніше...

bottom of page